Bonet
Història
Els orígens de la Família Bonet cal situar-los a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, bella població de la Costa Brava banyada per les blaves aigües del mar Mediterrani.
Domingo Bonet va ser el fundador d’aquesta Destil·leria l’any 1862. Va elaborar tot tipus de licors fins que va trobar la fórmula d’un licor que, venut a granel, va tenir una gran acceptació. Li va posar per nom Estomacal Bonet.
Va ser Ramon Bonet, el seu fill, qui va comercialitzar el producte, embotellant-lo per evitar fraus i adulteracions. A partir de llavors, la qualitat d’aquest licor es va imposar al nostre país i més enllà de les nostres fronteres, obtenint una infinitat de diplomes, medalles i trofeus.
Posteriorment, i aprofitant l’ocasió de la destil·lació de l’Anís Trompo, es va adoptar com a marca comercial i distintiu de la signatura la figura d’un Trompo, que apareix a les etiquetes i ampolles.
Actualment, hem deixat l’elaboració de licors per centrar-nos en el món de la distribució, en exclusiva dins de la província de Girona, de vins i caves d’alta gamma.
Trofeus i medalles
- Diploma d’Honor i Medalla d’Or, Exposició Internacional del Progrés, Paris, 1897
- Diploma d’Honor i Medalla d’Or, Academia Parisiense d’Inventors, Industriaes i Expositors, Paris, 1898
- Diploma, Medalla d’Or i Gran Premi, Exposició Internacional de Barcelona, 1912
- Diploma d’Honor i Medalla d’Or, Monde Sélection, Ginebra, 1972; Paris, 1973 y Bruselas, 1974
- Diploma d’Honor, Medalla d’Or i Trofeu de la Alta Calidad Internacional, Monde Sélection, Amsterdam, 1975
- Diploma d’Honor i Medalla d’Or, Monde Sélection, Paris, 1979.