Tempos Vega Sicília
Vega Sicília, Pintia, Alion, Macán, Tokai-Oremus són els cinc cellers que formen el Grup Tempos Vega Sicília. Un pacte entre la cura de la terra i el temps, per a obtenir el màxim de la naturalesa; viure en harmonia amb ella, protegint-la i cuidant-la per a preservar el futur. Sempre pensant en l’excel·lència “el millor vi sempre està per fer”. Generacions que han llaurat una història d’il·lusió i compromís.
Vega Sicília, el somni fet realitat
Els terroirs
Ribera del Duero: El llegat de Vega Sicília, al cor de Castella. La zona vitivinícola de la Ribera del Duero discorre a l’interior de l’altiplà nord i té el riu Duero com a eix vertebrat en tota la seva extensió. De les gairebé 1000 hectàrees que componen la Finca Vega Sicília, 210 estan dedicades al cultiu de la vinya. Les vinyes emergeixen d’uns sòls amb particularitats molt concretes, en la formació de les quals ha estat vital la influència del curs del riu Duero i el pas del temps. A la Finca Vega Sicília es conreen vinyes des de fa més de cent anys, la qual cosa ha possibilitat l’obtenció d’un material vegetal i un patrimoni genètic propi. Tot això, unit a un maneig extremadament acurat i respectuós de la vinya i del mitjà, fa possible l’obtenció d’uns vins únics. A Alión té el seu origen en una cuidada selecció de terrenys repartits per diferents zones de la denominació d’origen. L’objectiu és l’obtenció d’un vi representatiu del millor de la Ribera del Duero, mantenint els criteris de gestió de la vinya que emanen de Vega Sicília. Sòls de diferents característiques que es complementen entre ells per a donar lloc a una diversitat qualitativa en la mateixa varietat de raïm, la tinto fi.
Rioja: Als peus de la Serra Càntabra. Sòl, clima i vinya. Cadascun d’aquests tres factors juguen un paper clau en la personalitat i el prestigi dels vins de Rioja. Macán, actualment Cellers Benjamín de Rothschild & Vega Sicília compta amb 98 hectàrees de vinya en propietat. Totes estan situades a la falda de la Serra Càntabra, al nord del riu Ebre, repartides entre els municipis de Sant Vicent de la Sonsierra, Ábalos i Elvillar.
Toro: Terra de vins, una altra expressió dels vins del Duero. La tradició vitivinícola de la comarca de Toro es remunta fins i tot a abans de la dominació romana, com ha pogut comprovar-se gràcies als vestigis i restes arqueològiques trobades en la zona. Pintia procedeix d’una regió amb una gran tradició vitivinícola i amb un enorme potencial per a l’elaboració de vins d’alta qualitat, com així ho ha demostrat el pas del temps. A la vora del mateix riu Duero, que acaba desembocant a Porto, i a 100 km dels seus germans majors Pintia s’estableix en una zona amb estius molt marcats i calorosos i un terrer complex caracteritzat per una gran quantitat de còdol.
Tokaj: Tokaj-Hegyalja, patrimoni universal al cor d’Europa. La ciutat de Tokaj, cap de la regió que produeix els vins als quals dona nom, es troba a les ribes del riu Bodrog, al peu dels últims contraforts de les muntanyes Zemplén, al nord-est d’Hongria, a prop ja de les fronteres amb les quals avui és la República Independent d’Ucraïna.
Tokaj Oremus; va ser cap a l’any 1630 quan Maté Szepsi Lacko, predicador calvinista, va elaborar el primer “vi de llàgrima de Tokaj” (Tokaj Aszú). Li ho va oferir a la princesa Susana Lorántffy, esposa de Jorge Rackozci Primer Príncep de Transsilvània, en la commemoració de les festes de Pasqua com a agraïment per les atencions que la princesa tenia pels seus súbdits de Tokaj. El singular present va néixer del raïm conreat en la vinya de Oremus i en 1772, moment en el qual s’estableix la primera classificació de vinyes del món, ja era reconegut com a primat classis.
Una experiència inoblidable, un tracte immillorable
Des de Destilerías Bonet agraïm el tracte rebut i l’hospitalitat amb la qual hem estat acollits.