Orujo d’herbes Vinya Armenteira

Bonet - Blog - Orujo de hierbas Viña Armenteira

L’orujo és una beguda alcohòlica que s’obté de les restes del raïm fermentat i destil·lat.

Pel que fa a la seva elaboració, després que es premsi el raïm i es fermenti el most, es recull el bagàs de les mateixes finques. Quan ha passat un mes, es comença la destil·lació del raïm. Amb aquesta, l’alcohol va desapareixent i dóna pas a l’aparició d’unes substàncies anomenades “cues de destil·lació” que posteriorment són retirades a causa del seu gust poc agradable.

Seguidament, es torna a destil·lar l’orujo per aconseguir un aiguardent fi i suau. Després, es deixa reposar durant uns mesos perquè s’equilibri, i finalment s’estabilitza a una temperatura de 10ºC sota zero.

Un cop acabat el procés, l’orujo sec s’endolceix i es posa en maceració amb herbes pròpies de la frondosa vall d’O Rosal. El macerat, ja sense herbes, es deixa envellir en una bóta durant un any. Durant aquest període de temps l’alcohol es va dissolent per aconseguir l’equilibri entre la dolçor i l’amargor.

En relació amb el seu consum, es recomana servir sense glaç a una temperatura entre els vuit i els deu graus. A més, és un tipus de beguda que no es té per costum que vagi  acompanyada per menjar. Això vol dir que així com el vi blanc o el vi negre acompanyen els plats, l’orujo es pren quan s’ha acabat de menjar, com a copa post-postres.

Si vols saber si es tracta d’un orujo de qualitat, la millor tècnica per descobrir-ho és la següent: has de remenar l’ampolla de la beguda i deixar-la immediatament en repòs. Mentre està en repòs s’han de veure unes bombolles petites en la zona de dalt de l’ampolla que han d’anar desapareixent des del centre de l’ampolla fins als seus contorns de manera continuada i ràpida.

Bonet - Blog - Orujo de hierbas Viña Armenteira

Enviament

Gratis

En compres
superiors a

50€

Enviament Gratuït

Compres superiors a 50€

Cupó
BLACKFRIDAYBONET23