Alion “Magnum” Collita 2016

Bonet - Blog - Ribera del Duero - Vega Sicilia - Alion

El vi negre és un tipus de vi procedent majoritàriament de mosts fermentats de raïm negre. Les etapes més importants en la vinificació del negre són el derrapat i trepitjat del raïm després de la verema.

Una maceració prefermentativa, del most amb les pells i la imprescindible fermentació alcohòlica per obtenir el vi. En funció del temps d’envelliment que es faci a la bóta i l’ampolla, es poden obtenir vins joves, criances, reserves o grans reserves.

Un imprescindible entre els grans vins negres espanyols és Alión, el fill petit de Vega Sicilia, encara que s’elabora en un celler independent. Destaca per la seva elegància i untuositat a la boca. Una manera de descobrir una ribera del Duero de la qual probablement és la firma més icònica d’aquesta denominació d’origen.

La seva criança consta de 12 mesos en bótes, el 80% de les quals, noves i construïdes principalment amb roure francès, però amb un 5% de roure americà.
Les vinyes són plantades a una altura de 750 metres sobre el nivell del mar i localitzats als municipis de Padilla, Valbuena de Duero i Pesquera de Duero.

Bonet - Blog - Ribera del Duero - Vega Sicilia - Alion

Enviament

Gratis

En compres
superiors a

50€

Enviament Gratuït

Compres superiors a 50€

Cupó
BLACKFRIDAYBONET23