Cellers Alión

Bonet - Blog - Bodegas Alión

Els cellers Alión, el nom dels quals fa referència al consell lleonès, van néixer el 1992. La família Álvarez desitjava demostrar que Vega Sicília, el llegendari celler de la Ribera del Duero, podia elaborar vins que lluïssin les característiques de la denominació d’Orígen.

Alió consta d’uns sòls formats per materials del Rio Duero, amb bon drenatge, profunds i amb materials tant gruixuts com els que va arrossegar el Duero. Les característiques del terreny permeten una bona retenció d’aigua que facilita la nutrició de la planta, la qual, posteriorment, donarà un raïm fi i madur que ajudarà a conferir l’essència d’Alió.

El 2000 la família Alvarez va ser coronada per la qualitat i cura que oferien al producte. Així mateix, aquest any es produeix, també, una modernització als cellers. S’hi van instal·lar dipòsits de fusta que milloraven la fermentació gràcies al seu material.

La marca es defineix com a vins moderns que segueixen la tradició, ja que a partir d’aquesta queda demostrat el nivell d’autoexigència i la qualitat en l’elaboració dels vins.

Les primeres collites d’aquest vi es van elaborar a les instal·lacions de Vega Sicilia i van voler aplicar una nova filosofia a un vi que havia de ser capaç de volar per si mateix i demostrar les virtuts de Ribera del Duero.

Bonet - Blog - Bodegas Alión

Després dels excel·lents resultats obtinguts a Vega Sicília a partir de la fermentació en dipòsits de roure, decideixen traslladar aquesta pràctica a Alió i els resultats es veuen plasmats a la collita de 2001.

Després d’aquesta innovació les obres continuen al celler amb ampliacions que s’acabaran el 2009, any en què Alión dóna per conclosa la seva adaptació a les exigències de qualitat actuals. En entrar la nau de vinificació s’accedeix directament a les bótes, 1.000 peces de fusta francesa que es fan servir per criar aquest vi. També hi trobem una vintena de dipòsits de fermentació de fusta que es renoven cada 5 anys.

En conclusió, Alió és un vi excel·lent, adaptat al gust internacional de la fi de mil·lenni; tallat pel patró d’una qualitat que no entén de fronteres, però sempre marcat pel caràcter i la personalitat de la regió que el veu néixer.

Bonet - Blog - Bodegas Alión

Enviament

Gratis

En compres
superiors a

50€

Enviament Gratuït

Compres superiors a 50€

Cupó
BLACKFRIDAYBONET23