El licor Bonet té el seu origen a les destil·leries Bonet de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d’una beguda alcohòlica d’alta graduació que s’obté a través d’un període de destil·lació. La majoria de vegades, aquestes begudes són endolcides amb sucre de raïm, most, mel o sacarosa. Generalment, el grau mínim d’alcohol en un licor és del 15% del volum i el contingut mínim de sucre és de 100 grams per litre.
Existeixen molts tipus de licors, els més coneguts són el tequila, el whisky, el conyac, el vodka, el rom i la ginebra. Pel que fa a la seva elaboració, normalment els licors poden seguir dos processos diferents: la destil·lació o la maceració. En el cas del licor Bonet s’utilitza la primera tècnica.
Tot i que el licor no és una beguda fermentada, sí que es disposa d’un procés de fermentació que donarà pas a una posterior destil·lació. Així, en la fermentació es transformen els sucres en alcohol gràcies a l’acció del llevat.
En referència a la destil·lació, aquesta consisteix a sotmetre una barreja a la calor per separar els diferents líquids que la componen, és a dir, se seleccionen les substàncies volàtils de les substàncies que no ho són. Per aconseguir-ho s’utilitza un alambí o un destil·lador per escalfar la beguda i eliminar gran part de l’aigua que la compon. Aquest procés fa que l’alcohol quedi concentrat en la beguda, i en conseqüència, que el licor presenti una graduació elevada d’alcohol.
Per acabar la seva elaboració, es tornen a destil·lar un segon cop per eliminar residus tòxics i per disminuir la quantitat d’alcohol.
El licor Bonet és perfecte per prendre sol o amb gel després dels àpats. Es tracta d’un licor de sobretaula perfecte per acompanyar tertúlies, celebracions, etc.